El Dia de la Dona no passa desapercebut a Alcoi

El 8 de març ja no és una data qualsevol. Ara i des de fa ja uns anys, ha pres força la jornada en la qual es reivindiquen drets tan importants com són els de la igualtat entre homes i dones.

Alcoi ha preparat diferents actes per donar veu a totes les dones. D’aquesta manera, a les 12h del migdia hi ha hagut una concentració a la Plaça d’Espanya on s’ha fet la lectura del Manifest, un acte que s’ha repetit al llarg de milers i milers de localitats del país.

Però no soles hi ha hagut aquesta activitat al llarg del matí ja que, abans de migdia, a l’Hospital d’Alcoi ‘Verge dels Lliris‘, hi ha hagut una concentració a la porta principal per part dels sindicats presents a l’hospital. Ha sigut Comissions Obreres els qui han convocat una vaga de 2 hores per torns, ampliables a 24h en els sectors que s’ha considerat i també concentracions a diferents centres de treball.

En la lectura del Manifest, s’ha volgut recalcar la importància que tenen les dones per a la societat, ja que, com diuen moltes pancartes i és ja conegut “sense les dones es s’atura el món“. Altres frases que tampoc han passat desapercebudes, han sigut ‘Dejar de luchar es empezar a morir’, ‘Nunca tendrás la comodidad de nuestro silencio’ i ‘Hi ha sostres de cristall que no deixen passar la llum’. Totes elles, diferents maneres de fer arribar el mateix missatge de maneres clares i originals.

Tot seguit, ha tingut lloc la manifestació que ha fet la coneguda ‘volta als ponts‘. S’han tractat d’uns esdeveniments que han mobilitzat a dones de totes les edats, des de les més grans fins moltes joves. I no soles això, sinó que han sigut molts els homes que han volgut afegir-se a aquesta lluita.

En definitiva, aquesta és tracta d’una jornada on els sentiments estan a flor de pell davant de les injusticies que han de fer front les dones dia a dia, en milers d’actes quotidians i d’altres que, potser, no tant. De qualsevol manera, injustícies en les que es conviu i que no s’haurien de vore en ‘normalitat’.

Concentració d’alcoianes a la plaça Espanya.

Nota: La notícia de premsa i la foto pertànyen a Pàgina 66 i radio Alcoy.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *